Thursday, 14 June 2012

Cerita Baru

Sebelas tahun menetap di KB, pindah ke Kajang..suatu yang agak sukar dan terpaksa dalam kelam-kabut. Rumah nak kena cari, pastu sekolah pulak.. sekolah sampai 3 sekolah yang berbeza..ye la anak 3 tahap berbeza. At last selesai juga..yang masih belum selesai bas/van sekolah..susah juga nak cari, nak hantar lagi susah bila dah start mengajar nanti.

Anak sulung skolah di SMK Jalan Reko..first time masuk skolah tu..rasa mcm sekolah yg bermasalah je..erkk (first impression)..tapi mohon dijauhkan segala masalah..kalu niat kita baik, iA baik la jadinya..amin!! Anak ke-dua SK Jalan Empat..prestasi skolah ni mmg sgt bagus. Last year (2011), 122org pelajar dpt UPSR 5A.. perrrggghhhh!!!! total stdn 2000 lebih. Anak ke-3 tadika dlm kwsn pejabat..kalu ikutkan dah penuh, tp doa ku dimakbul Allah (alhamdulillah), dpt juga masuk..tp pendaftaran + byrn bulan pertama dah RM1k++. errrkkk kopak ibu. tapi sistem skolah tu terbaeeekkk yang jd aku pejam mata je la..untuk anak ibu tak kisah, moga nnt jd anak yang berguna dan moga Allah bg yang terbaik untuk anak2ku.

Sabtu ni (16Jun) anak ke-3 masuk sukan..buat di Putrajaya..mmm baru 3 hari masuk skolah tu, teacher dah  select dia jd wakil skolah.."puan..dia boleh la masuk, dulu sy igt dia ssh nk catch-up, tp ok la, dia leh buat seme yang kita arahkan, mmm baju ni RM20 ye puan" errkkkk...RM lagi...adesssss...takleh percuma ke, kan wakil skolah..pejam mata lg ibu hulur RM20 lak..huhu..weekend ni seme kena pakai purple tanda sokongan pd tadika Litlle Calips cawangan GMi.

Cerita di pejabat..orang baru kan..mana de kerja sgt...tu yang leh start ber-blog ni..nak isi masa..kalu tak tidor je la kerja nya. Ada la jugak sikit2 menda bos suh tengok, kena selongkar sket..tp orang kata slow2..masuk gear satu2. Kerja sini agak mewah la..dapat lappy sorang satu..tp intnet link byk yg di block..erk FB dah lama tak masuk.. hahahaha...

2 comments:

  1. hahaha..1bln duk membadak..skrg kelas dh mula..bz doooo

    ReplyDelete

Silakan kongsi sebarang idea dan pendapat...